Oblíbené příspěvky

11 ledna 2017

Na kontrolce pod kontrolou

Včera proběhla další kontrola u praktického lékaře. Všechno při starém. Jen o pár Warfarinů víc musím přidat. Jak a kdy to skončí? Na ultrazvuk je prý ještě brzo. Neznáme příčinu a jít do práce v "déčku" není prý rozumné. Další kontrola 13. února 2017.

Boří se mi představy o letošní zimě. Zrovna když i v Polabí trochu napadlo. Jako by to byla nějaká úchvatná zima. Tak to vypadá ze sdělovacích prostředků. Radiožurnál hlásí na celou republiku, že v Pardubicích se může jezdit na hipodromu. To je mi velmi podezřelé. Ani na Železných horách nejdou zatím vyjet stopy. Málo sněhu. Na zahradě mám jen pár centimetrů zmrzlého. Závodiště je vzdušnou čarou cca dva kilometry, mám to za humny.
Středa 11. ledna 2017. Dopoledne vyjíždím před desátou ve vycházkovém okénku na hipodrom. Parádní slunečno, -14 °C na teploměru. Ale sníh žádný nepřipadl. Na čem se tam tedy jezdí?

Agrofert aréna v zimě.
Je paráda, že "pardubičtí" dokázali "udělat něco pro lidi" - upravit dráhu a poskytnout volný vstup. Věřím, že domluva s vedením areálu nebyla jednoduchá. Ale povedla se už před lety, kdy bylo i více sněhu.

Procházím kolem vrátnice a už vstupuji na dostihový ovál. Nádherně ozářený. Jsem tam sám. Potvrzuje se ovšem, co jsem předpokládal. Ze dráhy, upravené pro bruslení, se ve stopách ukazuje tráva. Někde i hlína. Tak nevím, co znamenala ta upoutávka v rádiu? Skoro jako předvolební kampaň. Ale ne, nejsou tu žádné plakátky stran. V tom to není. Nové lyže bych sem nevzal. Spíš bych měl obavu z poškozeného trávníku od lyžařů.
Uplynulo pár minut, a přichází první lyžař. Nabízí se tu totiž ještě stopa pro klasiku, u vnější strany oválu. Ta je na tom lépe. Nechám ho objet celý ovál a ptám se, jak se mu líbil?
"Ale jó, je to dobrý. Jenom támle naproti je trochu míň sněhu, a listí, občas trochu hlíny. Na Pardubice je to skvělý. Mně to stačí. Hlavně že se dá jezdit".
Asi mu musím dát za pravdu. Stejně si myslím, že "pardubičtí" se chtějí hlavně pochlubit tou rolbou, kterou před lety za primátorky Fraňkové koupili. Nikdy jsem ji neviděl. Zajímalo by mě, kde jezdila ty předchozí roky, kdy v Pardubicích žádný sníh nebyl.
Opouštím Agrofert park kolem zaparkované frézy, která včera dokončila tu lyžařskou úpravu. Že by to byla ta rolba? Pokud ano, pak je všechno v pořádku. Jenom v tom případě zastávám stejné mínění o novinářích, jako prezident Zeman.
Ale stejně je krásné si tady zajezdit

První stopy na začátku zimy 2017.
.. jen kdybych se mohl hýbat. Musím dodržovat klid bez zadýchání, tedy chodím, jezdím na kolek, dokonce plavu, ale běžky? To opravdu bez zadýchání nejde. Tak budu jen smutně koukat...

1 komentář: