Oblíbené příspěvky

24 prosince 2020

Nečekané rozloučení

 

Náhlá a nečekaná zpráva mi přišla z Brna. V posledním víkendu před Vánocemi nás opustil Milan Hrčka. 

Spolužák a kamarád ze ZDŠky Makarenkovo náměstí, později spolužák a basketbalový hráč z Gymnázia Pardubice a nakonec student Geodézie a kartografie brněnské VUT. 



Za našich mladých let na základce jsem reprezentoval ZDŠ Koněvovo náměstí Pardubice a ve dvojici s Pavlem Křivkou jsme byli konkurenty dvojice Andr - Hrčka z Makarenkova nám. a dalších škol. Tehdy to přineslo náš vstup do nedávno založeného sportovního odvětví - orientačního běhu. V Lokomotivě Pardubice byl Milan významnou posilou, později se podílel i na tvorbě map pro tuto disciplínu. 



Milan se přiženil do Brna a v tomto důvěrně známém prostředí prožil zbytek života. Orientační běh vystřídala cyklistika. Horské kolo nás uhranulo hned v devadesátých letech dvacátého století a s Milanem jsem se potkával nejen na "velkých" závodech, jako například Manitou Železné hory, Drásal, Sudety bike maraton a hlavně Author Šela maraton, kde se stal Milan VIP členem, když nevynechal jediný ročník. Milan byl výborný organizátor a jeho bikerský den "Šmelcovna" se stal po léta v Brně velice oblíbeným podnikem. 


Budeš nám chybět, chlape.



Žádné komentáře:

Okomentovat