Oblíbené příspěvky

25 prosince 2018

Na besídce bikerů

Hodně jsem se těšil na Vánoční bikerskou besídku naší party v Medlešicích. Nadešel její čas v sobotu 15. prosince 2018. Konečně jednou v roce půjdu na schůzku bez kola a stresu ze zítřejšího dne.

Předvánoční nálada v Medlešické pivovarské hospůdce.
Pivovarskou hospodu považuji za klasickou českou hospůdku, není formovaná nějakým moderním futuristickým designem ani přespříliš načinčaná dřevem či jinými představitelnými obklady. Ovšem má své kouzlo ve formě pověšených plechových, většinou historických cedulí, které jsou tu instalovány na všech volných plochách. Ale to není ten hlavní prvek, který nás sem láká.
Důležité je znovuzrození pivovaru, které připravil exulant Adolf Zeman, úspěšný sládek, mající za sebou zrození pivovarů v nejvzdálenějších končinách světa.
Medlešický nefiltrovaný ležák patří k vyhledávaným pivům a odbyt sudů beze zbytku pokrývá současnou výrobu.

Zábava se mohla rozjet. Hostinský připojil kanál televize na projektor, takže jsme při večeři mohli sledovat na stěně boj našich biatlonistů ve světovém poháru.
Po polévce z vlastních zdrojů nachystal hostinský pochoutky ve stylu zabijačky a spolu s dobrým pivem gurmánské atmosféře nic nechybělo. Sladkosti z vlastních zdrojů ke kafíčku přišly také vhod.
Trochu zklamání jsem zažil u tmavého ležáku, který, ač v zimním období, byl lehce nakyslý. Světlý neměl chybu.
Přišel nás pozdravit i veselý medvěd, takže atmosféra nadcházejících svátků narození Páně byla dokonalá.
Letošní besídku potrefila trochu marodka, takže vyhrazený stůl se tentokrát ani nezaplnil, dobrou náladu a vzpomínání na uplynulou sezónu to nemohlo zkazit.
Zatímco já vyrazil z domu pěšky, někteří drsňáci nezapřeli bikery a stylově přijeli i odjeli.

Žádné komentáře:

Okomentovat